Abonneer je gratis op Techzine!

HTC is verkozen tot ‘2011 Device Manufacturer of the Year’. Een award die jaarlijks uitgereikt wordt in Barcelona tijdens de Mobile World Conference. De award is onderdeel van de GSMA Global Mobile Awards.

HTC geeft zelf aan de prijs mede gekregen te hebben doordat 2010 een succesvol jaar is geweest met onder andere de introductie van de HTC Desire-serie. De GSMA Global Mobile Awards worden elk jaar uitgereikt tijdens de Mobile World Conference. De kanshebbers van dit jaar waren HTC, Apple en Samsung. HTC is er uiteindelijk met de prijs vandoor gegaan. Vorig jaar ging HTC er al met de prijs voor beste mobiele telefoon vandoor, de HTC Hero won de prijs toentertijd.

"Het is fantastisch dat we op deze manier door de markt worden erkend voor de groei en het succes van het afgelopen jaar", zegt Peter Chou, CEO van HTC. "Duizenden mensen bij HTC werken hard om de meest intuïtieve en persoonlijke smartphones te maken waarmee we bekend zijn geworden. Deze award bewijst hun passie en toewijding. Deze award is ook voor de tientallen miljoenen HTC-gebruikers over de hele wereld die ons elke dag inspireren nieuwe innovatieve ervaringen te creëren. Felicitaties voor en dank aan al deze mensen, onze partners en iedereen bij HTC."

Het commentaar van de GSMA op de award: "Dit bedrijf (HTC) heeft zichzelf uit het niets op de markt gezet met vernieuwende branding en marketing en een sterk portfolio met toestellen op verschillende platformen. HTC heeft met name laten zien dat het een buitengewoon populaire en blijvende fabrikant van telefoontoestellen is. Ook is hun communicatie uitstekend en bieden ze goede klantenservice, daarom een verdiende award."