Volgens de sensatiekrant de National Enquirer zou Steve Jobs, de grote man achter Apple, nog maar 6 weken te leven hebben en lijden aan terminale kanker. Of het ook waar is valt nog te bezien maar het feit is wel dat Steve Jobs er niet goed uit ziet.

Het Amerikaanse National Enquirer liet Steve Jobs volgen om erachter te komen waarom hij een ziekteverlof voor onbepaalde tijd heeft opgenomen. The Enquirer wist foto’s van Jobs te maken bij het Stanford Cancer Center nadat ze hem waren gevolgd na zijn ontbijt. Op de foto’s is Steve Jobs te zien, die er duidelijk erg dun en uitgemergeld uit ziet.

The Enquirer liet vervolgens twee doktoren, Gabe Mirkin en Samuel Jacobson, beide overigens geen oncoloog (dokter gespecialiseerd in kanker), een diagnose stellen van Steve Jobs op basis van de foto’s. Beide doktoren hebben Steve Jobs ook nog nooit ontmoet en hebben zijn medisch dossier ook nooit ingezien. Uiteindelijk zou op basis van Steve Jobs zijn kont de diagnose zijn gesteld dat hij nog maar enkele weken te leven heeft.

Het is ook niet duidelijk waarom hij in dat ziekenhuis aanwezig was, in theorie zou hij zelfs op ziekenbezoek kunnen zijn geweest. Dat ligt alleen niet echt voor de hand gezien Jobs zijn medische verleden met alvleesklierkanker, zijn opgenomen ziekteverlof en het beeld van de foto’s, alleen terminaal is wel meteen het uiterste.

The Enquirer heeft dit soort voorspellingen in het verleden weleens goed gehad maar heeft er gelukkig ook vaak naast gezeten. Zo wist Patrick Swayze bijvoorbeeld een jaar langer te leven dan The Enquirer had voorspeld.

Wij hopen in elk geval dat The Enquirer ernaast zit en dat Jobs weer snel gezond mag worden.