1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De nieuwe modellen van de Samsung Galaxy Tab zullen deze zomer op de Nederlandse markt verschijnen. De 10,1 inch variant zou zelfs nog iets eerder verkrijgbaar zijn. Dit heeft Samsung Nederland laten weten.

De Samsung Galaxy Tab 10,1 inch zal exclusief bij Vodafone over de toonbank gaan voor een prijs van 599 euro. Een specifieke datum maakte Samsung nog niet bekend maar liet wel weten dat dit "binnenkort" is. Mogelijk kunnen we dus al heel snel gaan genieten van de voorlopig grootste afmeting Galaxy Tab. Op de 8,9 inch tablet zullen we in ieder geval dus tot de zomer moeten wachten. Ook voor deze variant is nog geen specifieke datum bekend.

De oorspronkelijke Galaxy Tab werd bij zijn lancering gezien als de eerste echt fatsoenlijke concurrent voor de iPad. Inmiddels zijn er van deze 7 inch versie zo’n twee miljoen exemplaren verkocht. Van de eerste generatie iPad’s gingen echter ruim zestien miljoen exemplaren over te toonbank. Samsung verwacht met de komst van de nieuwe varianten een stijging in de verkoopcijfers. Door een breder aanbod te bieden verwachten zij een groei in hun marktaandeel op de tabletmarkt.

In onderstaande video is te zien dat deze tablets voorzien zullen worden van Android Honeycomb.