Abonneer je gratis op Techzine!

Een enorme verrassing kan het eigenlijk niet meer zijn, maar Google gaat de stekker trekken uit haar eigen videodienst Google Video. Google Video werd gelanceerd als het videoplatform van Google maar wist geen potten te breken tegenover Youtube. Google besloot daarop Youtube maar te kopen en Google Video kwam daarmee eigenlijk al ten einde.

Na de overname van Youtube besteedde Google eigenlijk niet meer fatsoenlijk aandacht aan het product en werd er in 2009 besloten om het uploaden van nieuwe video’s onmogelijk te maken. Gebruikers werden sindsdien aangespoord om hun video’s op Youtube te publiceren. Nu 2 jaar laten is het einde van Google Video dan echt in zicht. Alle gebruikers van Google Video hebben inmiddels een e-mail gehad dat de stekker eruit gaat op 29 april.

Tot die datum kunnen gebruikers hun eigen video’s downloaden en elders publiceren. Waarbij Google natuurlijk van harte Youtube aanbeveelt. Daarmee komt dus officieel een einde aan Google Video.

Google Video genoot echter nog wel van een bepaalde populariteit onder gebruikers. Doordat Google eigenaar was geworden van Youtube richten alle muziek en filmmaatschappijen hun aandacht op Youtube. Er werden voor miljoenen schikkingen getroffen om alle geschillen over auteursrechtelijk materiaal op te lossen.

Google Video werd echter nooit goed bekeken want dat product werd niet meer actief gevoerd door Google. Doordat video’s op Google Video niet werden gelimiteerd in hun maximale speelduur zijn er enorm veel series, films en cabaret voorstellen terug te vinden op Google Video. Hiervan kan nu nog 2 weken worden genoten en daarna is het echt voorbij!