Wii U wordt brug tussen casual en diehardgaming’

Abonneer je gratis op Techzine!

Volgens Satoru Iwata, Nintendo’s president, zal de Wii U een brug gaan vormen tussen casual en harcoregaming. Deze laatste markt kon de Wii volgens Iwata niet roeren door het uitblijven van hd op de eerste generatie Wii.

Met de tweede generatie van de Wii probeert Nintendo het gat op te vullen dat met de eerste generatie van de Wii werd gecreëerd. Volgens Iwata waren er verschillende punten die meehielpen aan het gebrek van interesse vanuit de hardcoregamers. Iwata noemt de controller, netwerkfunctionaliteit en wat andere dingen noemenswaardig, maar het uitblijven van hd is volgens Iwata het belangrijkste punt geweest.

Volgens Iwata gaat de komst van hd-ondersteuning en een volledig nieuwe controller daar grote verandering in brengen. Daarnaast denkt Iwata dat deze controller zelfs een nieuwe definitie aan diehardgames kan gaan geven. Er lijkt altijd een groot gat tussen casual games en diehardgames, maar de nieuwe console van Nintendo zal volgens eigen zeggen een brug tussen deze twee kampen gaan vormen.