Verschillende media op internet melden dat de eerste beelden van Gears of War 3 sinds afgelopen weekend online staan. Verschillende torrentsites hosten al een vroege versie van de game. Ontwikkelaar Epic zegt uit te zoeken hoe dit mogelijk is.

De game was al op de E3-beurs in Los Angeles te zien en veel mensen kijken al maanden reikhalzend uit naar de release van de game, die gepland staat voor 20 september. Zowel de single- als multiplayermode zou al volledig beschikbaar zijn. Op YouTube zijn diverse filmpjes te zien van de uitgelekte game. Gamers met een gekraakte Xbox 360 kunnen de game illegaal online downloaden. Wel bevat deze versie nog verschillende bugs.

Microsoft en game developer Epic waarschuwen gamers dat deze versie niet representatief is voor het spel: "Deze content is niet van de definitieve versie en niet representatief voor datgene waar fans van kunnen genieten wanneer de game gelanceerd wordt." Verder zeggen Microsoft en Epic dat ze nauw samenwerken met het veiligheidsteam en de politie om te onderzoeken hoe deze versie vroegtijdig heeft kunnen uitlekken.

Het is niet de eerste keer dat een game voortijdig uitlekt. Hetzelfde gebeurde ook met de games Call of Duty: Modern Warfare 2, Killzone 3, Crysis 2 en Deus Ex: Human Revolution. Hetzelfde gebeurde tevens in 2008 bij de voorganger Gears of War 2.