Abonneer je gratis op Techzine!

HTC werkt aan smartphones die geen rand meer hebben rond het touchscreen. Daarnaast worden toekomstige HTC’s voorzien van Near Field Communication (NFC)-technologie en worden ze dunner dan hun huidige modellen.

Dit vertelt de HTC-topman, Claude Zellweger, tegenover Tweakers.net. Door het onbreken van de rand rond de schermen is er meer ruimte in de behuizing. Hierdoor wordt het telefoonscherm groter terwijl het toestel niet in omvang verandert.

Naast het randloze scherm werkt HTC ook aan een touchscreen dat feedback geeft. Hierdoor is het mogelijk dat de gebruiker het onscreen toetsenbord voelt. "Je zou kunnen denken aan ‘bubbels’ op het scherm, waardoor we een fysiek toetsenbord vervangen", aldus Zellweger.

Daarnaast worden de toestellen in de toekomst nog dunner en zijn ze voorzien van NFC-technologie. Dankzij NFC-technologie kunnen mobiele telefoons op korte afstand draadloos informatie versturen en ontvangen, zoals betalingstransacties. Zellweger geeft toe dat het een uitdaging zal zijn om NFC-antennes te combineren met de unibody-behuizing van HTC.

Zellweger kan nog geen uitspraken doen over de vraag wanneer de toestellen met deze features voor de consument te koop zijn.