Abonneer je gratis op Techzine!

Wat vinden mijn partner of vrienden en vriendinnen van mijn outfit? Wie wel vaker kleding koopt zal zich er wel in herkennen in deze situatie. Daardoor kun je soms de verkeerde kledingkeuze maken. Dankzij een nieuwe vinding, de Tweet Mirror, behoort dit tot het verleden.

Het werkt heel simpel. Je gaat lekker op je eigen gemak shoppen. Als je een leuke outfit vindt ga je deze passen. Vervolgens ga je voor de Tweet Mirror staan. Met behulp van deze interactieve spiegel maak je een foto van jezelf in je nieuwe outfit. Deze stuur je door naar al je vrienden op Twitter en Facebook. Zij kunnen op hun beurt reageren op je kleding.

Het is op dit moment alleen mogelijk om foto’s met je vrienden en vriendinnen te delen via de Facebook-pagina van de winkel waar je shopt. Maar elektronicabedrijf Nedap weet te melden dat er hard wordt gewerkt om de Tweet Mirror door te ontwikkelen. Volgens Nedap is het een kwestie van tijd dat je je foto’s op je eigen pagina kunt zetten en doorsturen. Voorlopig is het dus een Twitter-spiegel zonder ondersteuning voor Twitter.

Nederland is een van de elf landen waar de Tweet Mirror beschikbaar is. Deze spiegel is te vinden in de nieuwe winkels van modeketen ‘We’ in onder meer Amsterdam, Nijmegen en Zaandam. Vandaag maakt de spiegel zijn debuut in de Italiaanse modestad Milaan. De spiegel staat inmiddels ook in enkele kledingzaken in België, Duitsland, Italië, Oostenrijk, Zwitserland en Noorwegen. Buiten Europa kunnen alleen shoppers in Australië, India en China gebruik maken van de Tweet Mirror.