Abonneer je gratis op Techzine!

Skype heeft 17 nieuwe telefoons en tablets toegevoegd aan de lijst met toestellen die kunnen videobellen via Skype. De update voor de Android-applicatie brengt verder een aantal bugfixes en een verbetering van de snelheid, aldus Skype.

Voorheen ondersteunde Skype slechts 4 Android apparaten voor het gebruik van videobellen. Andere apparaten konden wel videobellen aanzetten maar de videokwaliteit of de werking ervan werd niet gegarandeerd door Skype. Met Skype 2.1 komen er 17 apparaten bij, waarvan Skype stelt dat deze apparaten geschikt zijn om mee te videobellen.

Indien je de camera aan de voorzijde van je toestel wilt gebruiken om te videobellen dien je wel over Gingerbread (2.3) te beschikken omdat het aanspreken van deze camera niet mogelijk is bij eerdere versies van Android. De belangrijkste toestellen die nu kunnen videobellen zijn onder andere de Samsung Galaxy S, Galaxy S II, Samsung Galaxy Tab en een aantal telefoons van HTC waaronder de Sensation, Desire en Desire HD. De update is te vinden in de Android Market.