1 min

Steeds meer mensen in Nederland kopen een smartphone. De verkoop van het aantal smartphones is in de eerste helft van dit jaar explosief toegenomen.

Uit cijfers van onderzoeksbureau GfK Retail & Technology blijkt dat het aantal smartphone-gebruikers in Nederland nog steeds forst toeneemt. In de eerste zes maanden van dit jaar zijn er in totaal 1.482.000 smartphones verkocht. Dat is een stijging van iets meer dan 80 procent ten opzichte van vorig jaar. In 2010 stopte de teller bij 821.000 verkochte toestellen. Volgens het onderzoeksbureau worden er dit jaar voor het eerst meer smartphones verkocht dan gewone mobiele telefoons.

Dat de smartphone populair is horen we geregeld in het nieuws. Onlangs onderzocht Telenav, een bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van locatie gebaseerde applicaties, hoe geliefd de smartphone is bij Amerikaanse gebruikers. Uit dat onderzoek bleek dat 70 procent van de Amerikanen liever een week geen seks heeft dan zijn smartphone moet afstaan. 55 tot 70 procent van de respondenten uit het onderzoek gaf aan dat ze liever een week lang niet beweegt, geen koffie of alcohol drinkt, geen chocolade eet of een week zonder schoenen rondloopt dan hun smartphone te moeten opgeven.