Abonneer je gratis op Techzine!

Reuters meldt vandaag dat Apple binnenkort met een goedkopere iPhone 4 op de markt gaat komen. Apple zou een iPhone 4 op de markt gaan brengen met minder opslagcapaciteit, het nieuwe toestel zou slechts 8 GB aan opslagcapaciteit krijgen tegen de 16 GB die de goedkoopste iPhone 4 variant op dit moment heeft. Reuters baseert zich op bronnen die de 8 GB flash drives voor Apple fabriceren.

Aziatische fabrikanten zouden in opdracht van Apple zijn begonnen aan de productie van de goedkoper geprijsde iPhone 4 met slechts 8 GB aan opslagcapaciteit. De flash drive van slechts 8 GB zou worden gemaakt door een Koreaans bedrijf aldus de bronnen, die weigerde te vertellen welk Koreaans bedrijf. Apple’s huidige flash drives worden gemaakt door het Japanse Toshiba en het Zuid Koreaanse Samsung Electronics. Waarbij het dus voor de hand ligt dat de bron Samsung bedoelt.

Op dit moment is er alleen een 16 GB en 32 GB variant van de iPhone 4 te koop. De nieuwe goedkopere 8 GB versie zou binnen enkele weken op de markt moeten komen. De grote vraag is of Apple nog meer heeft gewijzigd behalve de opslagcapaciteit.

Naast een goedkopere iPhone 4 lijkt Apple ook druk bezig te zijn met de lancering van een volgende generatie iPhone, de iPhone 5. De geruchten hierover doen al maanden de ronde. De geruchten omtrent de lancering van de iPhone 5 zijn momenteel niet eenduidig. De ene helft van de geruchten houdt het op een lancering half september en de andere op begin oktober. Inmiddels in elk geval wel binnen 2 maanden.

Volgens bronnen zou Apple twee fabrikanten in de arm hebben genomen voor de productie van de iPhone 5. Zowel Hon Hai als Pegatron zouden orders hebben ontvangen voor maar liefst 45 miljoen exemplaren.