1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft aangegeven dat het verwacht dat de tablets die eind 2012 op de markt komen met Windows 8 zullen beschikken over een accuduur van 24 uur. Daarnaast zullen de tablets beschikken over de nieuwste quadcoreprocessoren, aldus Microsoft tijdens de ontwikkellaarsconferentie TechEd 2011 in Nieuw-Zeeland. Hiermee probeert Microsoft de aandacht te trekken van ontwikkelaars voor de nieuwe Windows 8-tablets.

De Windows 8-tablets zullen beschikken over een zeer helder scherm en draaien op een quadcore-CPU. Het is nog niet bekend of dit een x86- of een ARM-chip zal worden, al ligt dat laatste het meest voor de hand. Intel heeft officieel nog geen concurrentie voor de energiezuinige maar krachtige ARM-chips. Zowel NVIDIA als Qualcomm hebben al quadcorechips op het programma staan voor volgend jaar.

Verder zijn hardwarefabrikanten momenteel bezig met het ontwikkelen van een hybride apparaat dat zowel als tablet maar ook als laptop kan dienen, aldus Microsoft. Hiermee lijkt de komst van een opvolger van de Asus Eee Pad Transformer met Windows 8 bevestigd, al noemde Microsoft uiteraard geen namen. Op 13 september zal Microsoft tijdens de speciaal ingelaste BUILD-conferentie meer informatie verstrekken over zijn nieuwe platform. Volgens de laatste geruchten zouden alle aanwezigen een ARM-tablet krijgen met Windows 8, al heeft Microsoft dit nog niet bevestigd.