Abonneer je gratis op Techzine!

Of het aan de overname door Google ligt, of dat Europa ineens in de strategie van Motorola voorkomt weten we niet. Wat we wel weten, is dat het bedrijf ervoor heeft gekozen om wederom een smartphone naar de Europese markt te brengen, ditmaal de Motorola Pro+. De grote vraag is natuurlijk welke landen in Europa kunnen rekenen op de komst van dit toestel, maar dat is nog niet bekend.

De Motorola Pro zal in delen van Azië en Europa in oktober beschikbaar komen. Zoals gezegd is niet duidelijk in welke landen. Wel kunnen we meldden dat het toestel veel weg heeft van het gemiddelde BlackBerry-toestel. Het toestel beschikt namelijk over een fysiek toetsenbord, maar ook over een touchscreen. Alleen dit toestel is voorzien van Android 2.3 Gingerbread.

De Motorola Pro heeft een 3,1 inch VGA-scherm dat voorzien is van Gorilla-glas. Als we verder kijken naar de specificaties zien we een 1 GHz-processor, 512 MB aan intern geheugen en 4 GB aan opslagcapaciteit die kan worden uitgebreid tot 32 GB via microSD. Verder beschikt het toestel over WiFi-, gps- en HSDPA+-mogelijkheden tot 14,4 Mbit en een 5 megapixelcamera. Het toestel kan duidelijk gezien worden als een midrangemodel voor de massa.