HTC heeft gisteren tijdens de consumentenelektronicabeurs in Berlijn, de IFA, twee nieuwe Windows Phone smartphones gepresenteerd. Het gaat om de HTC Titan en de HTC Radar. Beide toestellen zullen worden voorzien van de Windows Phone Mango, de meest recente versie van dit mobiele besturingssysteem en zullen begin oktober in de winkel liggen.

Als we kijken naar de specificaties dan kunnen we melden dat de HTC Titan een high-end toestel is en de HTC Radar een midrange model. Als meerwaarde biedt de HTC Titan ook veel extra functies voor de zakelijke gebruiker, zoals ondersteuning voor Office 365 en ondersteuning voor Exchange.

Als we gaan kijken naar de specificaties van de HTC Titan, dan zien we dat deze wordt aangedreven door een processor met een kloksnelheid van 1,5 Ghz en 512 MB RAM. Het toestel beschikt verder over een 4,7 inch LCD-scherm met een resolutie van 480×800 pixels. Het toestel krijgt 16 GB aan opslagcapaciteit en zal zoals eerder gezegd gaan draaien op Windows Phone. Het toestel beschikt over slechts één camera van 8 Megapixel aan de achterzijde met een dubbele led flitser, ook kunnen er video’s worden opgenomen in de 720p-resolutie. Uiteraard is er ook ondersteuning voor GPS, Bluetooth, WiFi en HSPA. Tot slot weegt het toestel 160 gram.

De HTC Radar is meer bedoeld voor mainstream gebruik en biedt met de People Hub makkelijk toegang tot alle sociale netwerken. Het toestel beschikt over een 3,8 inch scherm met een resolutie van 480×800 pixels. Het toestel wordt aangedreven door een 1 GHz processor en beschikt ook over 512 MB RAM, de totale opslagcapaciteit van dit toestel is 8 GB. Dit toestel krijgt wel twee camera’s waarvan één 5 Megapixel aan de achterzijde en een VGA-camera aan de voorzijde. Ook is er aan de achterzijde een LED-flitser geplaatst en kan er worden opgenomen in de 720p-resolutie. Ook beschikt dit toestel over ondersteuning voor Bluetooth, GPS, Wifi en HSPA. Het toestel weegt 137 gram.

Beide toestellen verschijnen op 4 oktober in de winkel waar de HTC Titan een adviesprijs mee krijgt van 599 euro en de HTC Radar van 399 euro inclusief BTW.