2min

Gisteren werd tijdens het Intel Developer Forum een nieuw product aangekondigd wat is ontwikkeld door Intel en McAfee samen. Het gaat om een nieuwe beveiligingstechnologie genaamd DeepSafe. Dit product werkt in tegenstelling tot bestaande beveiligingsproducten niet op software niveau maar is een onderdeel van de CPU en werkt tussen tussen de hardware en het besturingssysteem.

Doordat deze beveiliging op een heel ander niveau zijn werk doet is het voor malware moeilijker om dit te omzeilen, daarnaast kan op hardware niveau malware veel sneller worden gedetecteerd en onschadelijk worden gemaakt. Volgens Intel levert de nieuwe technologie maar een hele kleine prestatie verlies voor de processor op maar een stuk meer veiligheid. Ook kan malware makkelijker op basis van hun gedrag worden geblokkeerd dan op basis van ‘signatures’, een soort handtekeningen van bestanden.

Intel nam vorig jaar augustus McAfee over en het beveiligingsbedrijf is sindsdien een dochterondernemning van Intel. De bedrijven hebben daardoor nauw samen kunnen werken om deze nieuwe technologie te ontwikkelen. De nieuwe DeepSafe Security Engine gebruikt onder meer Intel’s Secure Code Execution en Active Management technologieën. De nieuwe technologie kan al gebruikt worden met Intel’s nieuwste Sandy Bridge processoren.

Candace Worley van McAfees liet weten dat bedrijven dit jaar nog de DeppSafe-producten kunnen gaan aanschaffen om hun computers mee te beveiligen. Uiteraard moet uit de praktijk nog gaan blijken of de software ook echt zo goed is als Intel en McAfee beweren. De laatste jaren is McAfee op de anti-malware markt door vrijwel alle concurrenten ingehaald en overlopen.