In een wereld waar miljarden Euro’s rondgaan bij het kopen en verkopen van spelers en reclamedeals, maar waar het eigenlijk allemaal draait om tactiek komt Adidas met een gouden troef. Het merk heeft namelijk een ‘slimme’ voetbalschoen ontwikkeld.

In deze voetbalschoen zit namelijk een miCoach Speed Cell verwerkt. Deze Speed Cell valt het beest te vergelijken met een doorontwikkelde Nike+iPod. Wanneer een voetballer deze voetbalschoen draagt onder een wedstrijd zal de cell zaken als snelheid, sprinttijden, afstand en stappengemiddelden registreren en opslaan voor een tijdsduur van zeven uur. Vervolgens kan de voetbalschoen deze data via WiFi of USB verzenden naar een device naar keuze. Een dergelijk stuk software verwerkt in een voetbalschoen kan voor professionele clubs zorgen voor een beter wedstrijdanalyse en dit kan voor hét verschil zorgen in een seizoen.

Voor de minder professionelere spelers onder ons zijn er nog genoeg andere functies waarmee je aardig de blits kan maken op het veld, máár ook buiten het veld. Naast het feit dat de voetbalschoen dankzij zijn uiterlijk al voldoende aandacht zal trekken zal je buiten het veld je statistieken van de afgelopen wedstrijd kunnen delen met je vrienden. Het is namelijk mogelijk om alle data online te delen via Facebook. Hier kan je vervolgens je statistieken weer vergelijken met sterspelers als bijvoorbeeld Lionel Messi. Voor dit alles moet je echter wel diep in de buidel tasten. De combinatie van een paar schoenen, de Speed Cell en een dongle zal samen goed zijn voor een prijskaartje van 245 euro. De voetbalschoenen zullen vanaf begin november in de winkels verschijnen.