1 min

Tags in dit artikel

, ,

De populariteit van Angry Birds lijkt geen grenzen te kennen. Rovio, het bedrijf achter de ‘kwaaie vogels’, zegt dat al meer dan 500 miljoen gebruikers de game hebben gedownload sinds de lancering eind 2009.

Alles bij elkaar opgeteld hebben gamers ruim 200.000 jaar het populaire spel Angry Birds gespeeld. Dat komt neer op het spelen van 266 miljard levels. In totaal hebben ze al 44 miljard sterren weten te verzamelen en 400 miljard vogels gelanceerd met de katapult. Dagelijks spelen gamers wereldwijd gemiddeld 300 miljoen minuten het spel.

"Het is een fantastische mijlpaal voor ons. We zijn ontzettend verrukt om te horen dat zoveel mensen genieten van ons spel", aldus Mikael Hed, de CEO van Rovio. Hij zegt dat de medewerkers zich zullen blijven inzetten om de game verder te ontwikkelen in de toekomst.

De game ontwikkelaar zit evenmin stil om nieuwe doelgroepen aan te spreken. Vorige week maakte Peter Vesterbacka, een van de oprichters van Rovio, bekend om het populaire spel op Symbian S40 te introduceren. Op deze manier willen de makers het spel ook beschikbaar maken voor liefhebbers in opkomende economieën.

Tevens zal er later dit jaar een winkel in Helsinki worden opgericht die uitsluitend Angry Birds merchandise zal verkopen. Eveneens zegt Mikael Hed dat Rovio werkt aan een Angry Birds film genaamd Ham’O’Ween.