1 min

Apple blijkt verschillende verborgen functies in iOS 5 te hebben gebouwd die mogelijk in de toekomst beschikbaar gaan komen. Zo zijn er op internet inmiddels al twee functies gemeld welke je via een omweg alvast kan activeren.

Als eerste is er de verborgen autocorrectiebalk. Deze autocorrectiebalk is vergelijkbaar met die van Android maar staat standaard niet geactiveerd in iOS 5. Wanneer je een beetje handig en avontuurlijk bent kan je deze echter zelf activeren via iBackupBot. Hiervoor moet je een backup maken, vervolgens in deze backup wat code aanpassen en toevoegen en vervolgens de backup weer terug plaatsen. Hier word alles uitgelegd door Sonny Dickson, degene die de functie ontdekte.

Als tweede werd er door een iOS hacker genaamd Conrad Kramer een panorama-modus in de camerafunctie van iOS 5 gevonden. Volgens de hacker is de functie nog niet helemaal afgerond en perfect uitgewerkt maar de hacker laat weten een manier te hebben gevonden om deze modus in te schakelen. Wanneer je alvast gebruik wilt gaan maken van deze functie zul je echter je telefoon moeten jailbreaken. Een andere hacker, Grant Paul, heeft namelijk laten weten dat hij deze functie als tweak heeft toegevoegd in Cydia. Om Cydia echter te kunnen benaderen moet je zoals vermeld je iPhone jailbreaken. Wanneer je dit hebt gedaan kun je volgens Kramer de modus activeren middels de "EnableFireBreak-sleutel."