Abonneer je gratis op Techzine!

Google is bezig om Chrome uitgebreide ondersteuning te geven voor gamepads en dus ook voor gameing. Zo zal er zonder het installeren van plug-ins ondersteuning zijn voor plug & play apparatuur en zijn er plannen voor microfoon- en cameraondersteuning.

Paul Kinlan, ontwikkelaar bij Google, maakte tijdens een evenement voor ontwikkelaars in Liverpool bekend dat de gamepad-ondersteuning in het eerste kwartaal van 2012 toegevoegd zal worden aan de browser. Daarnaast zullen camera’s en microfoons overweg kunnen met Chrome zonder dat daarvoor een plug-in nodig zal zijn. Hiermee zou Kinlan een hint hebben gegeven voor de augmented reality-games en player-tracking toepassingen.

Tijdens de presentatie in Liverpool heeft Kinlan ook aangegeven dat er een WebRTC framework naar Chrome zal komen. Deze W3C techniek maakt realtime videochat via de webbrowser mogelijk via een open source techniek. Er zijn dan verder geen plugins nodig om dit te laten werken. Verder wees Kinlan erop dat de laatste tijd veel ontwikkeling is om gamen in de webbrowser mogelijk te maken. Zo heeft de browser inmiddels al WebGL-ondersteuning voor hardwarematige GPU-versnelling voor grafische beelden en kunnen gameontwikkelaars hun product distribueren in de Chrome Web Store.

Google zelf lijkt vooralsnog alleen de mogelijkheden te bieden in de browser maar lijkt niet zelf bezig te zijn met het bouwen van games of een gameplatform. Dat laat het vooralsnog aan andere over. Ook voor Google+ heeft Google echt gezocht naar partners die de games kunnen leveren.