Abonneer je gratis op Techzine!

Acer heeft in een reactie op Samsung laten weten door te blijven gaan met het maken van 10 inchnetbooks. Samsung liet vorige week blijken aankomend jaar te stoppen met de productie van netbooks en zich volledig te richten op Ultrabooks en ultraportable-notebooks van 11,6-inch en 12-inch.

Volgens Acer is de opkomende vraag naar netbooks in China, India en Indonesië nog altijd groot. Acer heeft dan ook laten weten zich voornamelijk op deze markten te gaan richten. Nu Samsung heeft laten weten te stoppen met de productie van 10 inchnetbooks zijn Acer en Asus de enige twee netbookfabrikanten die overblijven. Acer is de grootste netbookfabrikant van de wereld en het op twee na grootste pc-merk in China. Op de planning van het bedrijf staat een flinke uitbreiding in China. In het derde kwartaal van 2011 verkocht Acer 1,7 miljoen netbooks, wat gelijk is aan 22 procent van de totale netbookmarkt. Acer vertegenwoordigt 16 procent van de markt met 1,2 miljoen netbooks. De bestverkochte netbook is momenteel de Acer Aspire One 722.

De netbookmarkt heeft voornamelijk last van de opkomende tablets. In het tweede kwartaal van 2011 zijn er voor het eerst meer tabkets dan netbooks verkocht. Dit is grotendeels te danken aan de iPad 2.