2min

Tags in dit artikel

, ,

Asus heeft zojuist twee nieuwe Transformer Pads gepresenteerd de Asus Transformer Pad 300 en de Asus Transformer Pad Infinity. Beide tablets zijn een afgeleide van de eerder gelanceerde Transformer Prime. Echter is de 300 een goedkoper model met mindere specificaties en de Infinity beschikt over betere specificaties dan de Prime.

Om te beginnen met de Transformer Pad 300, deze tablet moet een stuk goedkoper worden, exacte prijzen zijn helaas nog niet duidelijk maar we kunnen wel zien waar Asus op heeft bezuinigd. Deze Pad 300 heeft een scherm met weliswaar dezelfde resolutie (1280×800 pixels) maar heeft gekozen voor een IPS LED-panel en geen Super IPS+ panel. Ook is de opslagcapaciteit verlaagd van 32GB naar 16GB. De overige specificaties zoals de NVIDIA quad-core Tegra 3 processor en 1GB aan RAM-geheugen zijn gelijk gebleven.

De Transformer Pad Infinity is het nieuwe high-end model van Asus, deze tablet beschikt namelijk over een Super IPS+ scherm met een Full HD resolutie van 1920×1200 pixels, welke wordt beschermd door het nieuwe Gorilla Glass 2. Hiermee is Asus een van de eerste die een 10.1 inch Full HD tablet presenteert. De tablet wordt standaard geleverd met Android 4.0 Ice Cream Sandwich en zal afhankelijk beschikbaar komen in een WiFi, 3G of LTE versie. Indien met kiest voor de WiFi-only versie dan wordt de Transformer Pad Infinity geleverd met een NVIDIA Tegra 3 quad-core processor. Als men kiest voor een versie met mobiel internet (3G of LTE), dan is de tablet voorzien van een Qualcomm MSM 8960 S4 dual-core processor.

Het lijkt er dus op dat de 3G/LTE versies over mindere prestaties beschikken dan de WiFi-only versie. Aangezien de Wifi-versie 2 cores meer tot zijn beschikking heeft. Waarom Asus hiervoor heeft gekozen kon men op dit moment nog niet zeggen, waarschijnlijk heeft het iets te maken met de comptabiliteit van de hardware of de inkoopprijzen. We hopen hier later meer duidelijkheid over te kunnen geven. Wel kunnen we meldden dat de tablets pas in het derde kwartaal van dit jaar beschikbaar komen.