Abonneer je gratis op Techzine!

Nokia heeft een nieuwe software-update uitgebracht voor de Nokia Lumia 800 die onder andere de prestaties van de batterij aanzienlijk verbeterd. De update moet binnen een maand wereldwijd beschikbaar zijn.

Vooralsnog heeft Nokia de update voor de Nokia Lumia 800 enkel nog maar in Singapore uitgebracht, eerder lekte de firmware update al uit in Nieuw Zeeland. Mondjesmaat komt de update ook beschikbaar via Zune Desktop. Nokia richt zich op een algehele beschikbaarheid binnen een maand. De update voor de Lumia 800 is inmiddels de vierde en voegt enkele nieuwe toevoegingen en verbeteringen door. Zo zullen er extra functionaliteiten toe worden gevoegd aan de camera-applicatie en zal, zoals reeds vermeld, de batterij beter presteren.

Door de installatie van update 12070 zal de batterij volgens bronnen maar liefst drie keer langer meegaan dan voorheen. Dankzij de update word er in standby aanzienlijk minder stroom verbruikt, namelijk maar 70 mA. Dit is bijna de helft van zijn oorspronkelijke verbruik. Naast de verbeteringen van de batterij en camera-applicatie zijn er nog enkele andere kleine verbeteringen en features toegevoegd.