Abonneer je gratis op Techzine!

Archos is begonnen met de uitrol van de Android 4.0 Ice Cream Sandwich-update voor haar G9 tablets. Hiermee geeft Archos de grote fabrikanten duidelijk het nakijken.

Archos is waarschijnlijk niet de eerste fabrikant die je te binnen schiet wanneer je denkt aan Android-tablets. Desondanks geeft deze minder bekende fabrikant de grote namen flink het nakijken. Waar we namelijk bij veel van de grote fabrikanten nog nauwelijks iets hebben gehoord over een Android 4.0 update voor hun tablets, is Archos een van de eerste fabrikanten die met de uitrol van de update begint. De update is sinds dit weekend beschikbaar voor de high-end tablets van Archos.

De Archos G9 is met een prijs van net onder de 250 euro, de beste tablet die Archos op dit moment te bieden. Voor deze prijs krijg je een 8 inch tablet die beschikt over een dual-core OMAP 4 processor. De tablet werkt op een aangename snelheid van 1,2 GHz en beschikt daarnaast over 16 GB aan opslagruimte. De G9 is misschien niet de beste tablet op de markt maar de vroege update maakt de tablet zeker interessanter.