Microsoft heeft gisteren een Windows- en Mac-applicatie uitgebracht voor de SkyDrive-clouddienst van het bedrijf. Nieuwe gebruikers krijgen de beschikking over 7GB online opslagruimte, waar dat voorheen 25GB was.

Met de SkyDrive-applicaties voor Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Mac OS X kunnen bestanden tot 2GB met de cloud gesynchroniseerd worden en zullen zo online beschikbaar zijn. Ook de mobiele apps voor Windows Phone, iPhone en iPad zijn van een update voorzien. Een Android-versie is er niet, maar tegenover Neowin verklaarde een woordvoerder van Microsoft dat het bedrijf bewust is van de noodzaak om op alle platformen aanwezig te zijn. De kans is dus groot dat er binnenkort een Android-versie zal volgen.

Microsoft biedt nieuwe gebruikers een gratis opslagcapaciteit van 7GB. Voorheen was dit 25GB, maar uit statistieken blijkt dat 99,94 procent van alle gebruikers minder dan 7GB aan bestanden online heeft staan. Huidige gebruikers van de SkyDrive-dienst kunnen over 25GB blijven beschikken, maar zij dienen dit zelf aan te geven.

Het is vanaf heden ook mogelijk om extra ruimte bij te kopen. Voor 20GB extra moet 8 euro per jaar betaald worden, 50GB extra kost 19 euro per jaar en 100GB extra kost 37 euro per jaar.