Abonneer je gratis op Techzine!

Mozilla heeft bekend gemaakt dat er een nieuwe versie beschikbaar is van de Firefox for Android-browser. De nieuwste versie van de browser zou volgens Mozilla beschikken over enkele verbeteringen in performance en personalisatie.

Mozilla spreekt namelijk over een snellere en meer aanpasbare versie van Firefox for Android. Om woord bij daad te kunnen voegen gaf Mozilla de browser een vernieuwd design en voerde het bedrijf ook enkele veranderingen door die de prestaties ten goede moeten komen. Zo zouden de laadtijden bijvoorbeeld drastisch verkort zijn.

Volgens Mozilla is de Firefox for Android-browser hierdoor merkbaar sneller dan de browser die Android-gebruikers standaard geleverd krijgen. Volgens een eigen ontwikkelde benchmark zou Mozilla for Android, volgens Mozilla, nu maar liefst twee keer zo snel zijn als de standaard browser.

Doordat de mobiele versie op dezelfde technologie als de desktopbrowser is gebaseerd, kunnen er vergelijkbare privacy- en beveiligingsopties aangeboden worden. Daarnaast biedt de browser HTML5-ondersteuning en moeten andere gebruikelijke standaarden als JavaScript en CSS zorgen voor een verbeterde gebruikerservaring. Door middel van een gepersonaliseerd beginscherm kan de gebruiker tijd besparen gedurende het surfen.