Volgens een anonieme bron op Boy Genius Report zal de nieuwe Sony PlayStation, de PlayStation 4, ondersteuning bieden voor 4k-resoluties. Op dit moment zijn er nog niet veel televisies die dit ondersteunen maar die worden de komende jaren wel verwacht. De 4k-resolutie heeft vier keer zoveel pixels dan de Full HD resolutie en kent maximaal 4096×3072 pixels.

Volgens de bron van Boy Genius Report is het zeker dat de volgende PlayStation de 4k resolutie zal ondersteunen, dit zou te maken hebben met het feit dat Sony mensen redenen wil geven om over te schakelen naar de nieuwe televisie standaard.

Sony zou heel wat van plan zijn met de nieuwe 4k resolutie, zo zijn er geruchten dat Sony van plan is om een 80-inch LED TV met deze nieuwe 4k resolutie op de markt te brengen. Dit sluit prima aan bij de Blu-ray spelers die Sony al enige tijd geleden op de markt heeft gebracht, deze maken het mogelijk maken beelden te upscalen naar een resolutie van maximaal 4096×3072 pixels.

Sony heeft zelf nog geen informatie over de nieuwe PlayStation vrijgegeven, verwacht wordt dat Sony meer vrij gaat geven op het E3 event welke in juni 2013 zal worden gehouden.