Er zijn nieuwe details en foto’s opgedoken van de HTC Desire X, waarschijnlijk is dit de uiteindelijke naam van de HTC Proto waarvan eerder al foto’s zijn uitgelekt.

De HTC Desire X zal een 4-inch WVGA scherm bevatten met een schermresolutie van 480 x 800 pixels. De smartphone zal worden aangedreven door een tot nog toe onbekende 1.0 GHz dual-core processor, verwacht wordt dat het hier om de dual-core Snapdragon-processor van Qualcomm gaat. Verder is de telefoon voorzien van 768MB aan RAM-geheugen en 4 GB aan interne opslagcapaciteit, welke kan worden uitgebreid middels een micro-SD geheugenkaartje. Ook krijgt de gebruiker 25 GB aan online opslagcapaciteit bij Dropbox.

De HTC Desire X zal 114 gram wegen en 118.5 x 62.3 x 9.3 mm groot zijn. Verder zal de HTC Desire X gaan draaien op Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich) samen met Sense UI 4.1.

Gezien de specificaties van de HTC Desire X moet het hier om een budget telefoon gaan, aangenomen wordt dat het om de opvolger van de HTC One V gaat.

Dit alles blijft echter speculatie want HTC heeft nog niets los gelaten over de HTC Desire X. Kans bestaat dat we tijdens de IFA meer gaan horen over deze telefoon.