Met de naderende lancering van Windows 8 komt er ook een hele nieuwe gebruikersinterfacenavigatie op PC’s welke meer gericht is op invoer met een touchscreen. HP doet hier ook aan mee en kondigt de Spectre XT TouchSmart en de Envy TouchSmart ultrabook 4 aan.

De Spectre XT TouchSmart heeft een multitouch-beeldscherm. Deze variant op de 13.3 inch Spectre behoudt het comfortabele toetsenbord. Het nieuwe 15.6 inch-model heeft een zogenaamd PCAP-touchscreen, dit verklaart de naam TouchSmart. De gebaren werken volgens de eerste meldingen verbazend goed. Toch blijven vingerafdrukken wel een probleem, op het verder aantrekkelijke glazen beeldscherm.

De Spectre XT komt dus terug met een grotere 15.6 inch behuizing van aluminium. De XT TouchSmart is 17,9 millimeter dik en weegt 2,14 kilo. Ook is deze laptop de eerste van HP waar een Thunderbolt-poort in zit. Daarnaast zitten er ook USB 3.0-poorten en een HDMI-poort in. De XT TouchSmart komt met Intel Ivy Bridge-processoren en een combinatie van een traditionele harde schijf en een SSD, ofwel een hybride schijf. De Spectre XT TouchSmart zal in december beschikbaar komen voor een prijs van 1399 dollar.

HP maakte bekend dat de Envy TouchSmart ook nog in het verschiet ligt. Hier zijn echter nog maar weinig details over bekend. Tot dusver is er nog niks bekend over de prijs of de datum waarop het systeem beschikbaar komt. Wel is bekend wat het gewicht en de dikte van de behuizing zou zijn, deze zijn respectievelijk 2,14 kilo en 23 millimeter. Ook is bekend dat de Envy TouchSmart geleverd kan worden met een optionele grafische kaart van AMD, maar welk type het zal worden liet HP nog niet weten.