Apple lijkt goede zaken te doen met de iPhone 5. In de eerste 24 uur van de voorverkoop is de nieuwste smartphone van het bedrijf uit Cupertino al meer dan twee miljoen keer besteld. De iPhone 4S kende in de eerste 24 uur ‘slechts’ een miljoen bestellingen. De iPhone 4 werd 600.000 keer besteld in de eerste 24 uur.

Apple schrijft wat betreft eigen cijfers dus opnieuw geschiedenis, ondanks enkele kritische geluiden over de nieuwe smartphone. Het naderende succes van de iPhone 5 lijkt voor velen echter ook een keerzijde te gaan krijgen: veel bestellingen worden pas op een latere datum uitgeleverd, simpelweg vanwege een tekort aan voldoende toestellen. Sommigen zullen minimaal tot oktober moeten wachten voordat ze het nieuwe toestel in handen krijgen.

Ook AT&T merkt dat de iPhone 5 zeer gewild is, de Amerikaanse telecomprovider boekte op zichzelf een pre-order record met de smartphone. Ondertussen zijn er ook al mensen in de rij gaan staan bij één van Apple’s grootste winkels, welke zich in New York bevindt.

De iPhone 5 zal binnenkort ook in Nederland besteld kunnen worden. T-Mobile heeft aangegeven dat de voorverkoop op 21 september van start zal gaan. Op die dag wordt de smartphone overigens gelanceerd in verschillende landen zoals de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk.