iPhone 5 vanaf vandaag te koop in Nederland

Abonneer je gratis op Techzine!

Vandaag is het weer zover, alle Apple-liefhebbers kunnen hun hart weer ophalen, de nieuwe iPhone 5 is vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland. In Amsterdam op het Leidseplein voor de enige officiële Apple Store die ons land rijk is stonden enkele honderden mensen in de rij te wachten om de nieuwe iPhone 5 aan te schaffen. De mensen die vooraan in de rij stonden hebben in totaal ruim 8 uur in de rij gestaan.

De Apple-medewerkers zijn deze ochtend druk bezig om die honderden mensen te voorzien van de nieuwe iPhone 5. Er is extra personeel en beveiliging ingezet om de verkoop in goede banen te leiden. Al hebben de mensen die achteraan in de rij stonden bij de Apple Store te horen gekregen dat de nieuwe iPhone mogelijk al is uitverkocht tegen de tijd dat zij aan de beurt zijn. De Apple Store in Amsterdam opende zijn deuren eerder dan normaal om 8:00 uur.

Mensen in de rij op Leidseplein

Andere telecomwinkels, zoals de winkels van Hi, Belcompany en de Phonehouse gingen in veel plaatsen in Nederland ook eerder open. Sommige winkels gingen al om 7:00 uur open. Alleen in veel van deze winkels is het alleen mogelijk om de nieuwe iPhone 5 in combinatie met een abonnement aan te schaffen. De Phonehouse heeft vanmorgen een persbericht de deur uit gedaan waarin het meldt dat het aantal voorinschrijvingen voor de nieuwe iPhone boven verwachting is. Duizenden mensen hebben aan de PhoneHouse 10 euro betaald om het toestel op voorhand te bestellen. Indien die mensen ook overgaan tot aanschaf van het toestel zet de Phonehouse die 10 euro om in 20 euro aan accessoires.

Inmiddels heeft de Phonehouse de voorinschrijving gestaakt en doet het zijn best om zoveel mogelijk iPhone 5’s in te kopen voor hun klanten. De grote vraag is echter hoeveel toestellen Apple heeft gereserveerd voor Nederland. De kans is klein dat iedereen die de komende dagen een iPhone 5 wil aanschaffen deze ook geleverd kan krijgen, de ervaring van de afgelopen jaren is dat Apple meestal niet genoeg toestellen kan aanleveren om iedereen te voorzien. Een goede graadmeter is altijd de website van Apple zelf waar de iPhone kan worden aangeschaft, hier staat op dit moment dat de levertijd 3 tot 4 weken bedraagt.