In Amerkia en Australië komen de eerste reacties binnen van consumenten die hun Surface-tablet ontvangen hebben. Eigenlijk zouden consumenten de tablets al vanaf 26 oktober in handen krijgen, maar doordat Microsoft het grote aantal pre-orders niet had voorzien, is dit uitgelopen.

In Europa hebben consumenten minder geluk en moet men in de meeste gevallen nog wel even wachten voor ze de Surface-tablets in hun armen kunnen sluiten. In de tussentijd probeert Microsoft de pijn te verzachten door een cadeaubon van 50 euro te geven aan iedereen die nog zit te wachten op de tablet. Deze is te gebruiken in de online Microsoft Store.

Microsoft gaf de volgende reactie: "We zijn op de hoogte van de problemen met de Surface-leveringen en we werken hard om ze bij de consumenten te krijgen. Consumenten worden via de mail op de hoogte gesteld wanneer hun bestelling verzonden is, tevens zullen ze een cadeaubon van 50 euro krijgen voor het ongemak. Het spijt ons oprecht dat de leveringen vertraging oplopen."

Hoewel Microsoft flink wat kritiek naar het hoofd geslingerd krijgt over het tekort aan Surface-tablets, zijn er ook positieve reacties vanwege de manier hoe Microsoft met de problemen omgaat.