1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Asus heeft slechts enkele maanden geleden de Transformer Pad Infinity en transformer Prime met Android 4.1 Jelly Bean in de verkoop gedaan, maar nu komen de eerste berichten binnen dat het bedrijf bezig zou zijn met een update naar Android 4.2 voor de Transformer-tablets.

Op dit moment is het niet duidelijk welke tablets Asus wil upgraden naar Android 4.2, maar dat er ongetwijfeld tablet-eigenaren de upgrade met verlangen tegemoet zien is zeker. Android 4.2 biedt in vergelijking met het oudere besturingssysteem een aantal interessante mogelijkheden met zich mee.

Het is met Android 4.2 mogelijk om meerdere gebruikersprofielen in te stellen, wat natuurlijk handig is omdat dan niet de hele familie bijvoorbeeld de Facebook-berichten van hun 13-jarige dochter hoeft te lezen. Dit is echter slechts een mogelijkheid om één tablet voor meerdere personen te verpersoonlijken. Daarnaast ondersteunt 4.2 Gesture Typing, hiermee kan in plaats van elke letter apart aan te drukken, gekozen worden om van letter naar letter te vegen. Als laatste grote verbetering biedt Android 4.2 een integratie van Google Now.