Australische politie waarschuwt voor Apple Kaarten

Abonneer je gratis op Techzine!

De lokale politie in het Australische Mildura heeft noodgedwongen een waarschuwing naar buiten gebracht om inwoners en toeristen te waarschuwen voor de inconsistenties van de kaarten in Apple’s Kaarten-applicatie voor iOS 6.

De kaarten van Apple Maps toont Mildura in het midden van het Murray-Sunset National Park, dit is zo’n 70km verder weg dan waar het zich in de realiteit bevindt. Een aantal gebruikers van de Apple Kaarten-applicatie kwam hierdoor 24 uur zonder voedsel en water te zitten.

Ook waren er gevallen waarbij gebruikers lange afstanden en gevaarlijk terrein moesten trotseren om via de mobiele telefoon weer verbinding met de buitenwereld te krijgen. Omdat de temperatuur in Australië momenteel op kan lopen tot zo’n 46 graden Celsius noemt de politie het een potentieel levensbedreigende situatie.

Tim Cook heeft recentelijk nog laten weten dat hij met het gehele bedrijf probeert om de problemen achter de Apple Maps applicatie op te lossen, de politie van Victoria stelt ook graag een handje te helpen en heeft Apple op de hoogte gebracht van de problemen in Mildura.

Het is te verwachten dat Apple fouten in de kaarten op termijn zal oplossen en dat de Kaarten-applicatie in de toekomst betrouwbaarder zal worden.