Final Fantasy IV spoedig naar iOS, Android volgt

Abonneer je gratis op Techzine!

De Nintendo DS-remake van Final Fantasy IV bracht 3D graphics, een lading bugfixes en nieuwe lokalisatie naar de handheld, maar spoedig zal dit spel ook te spelen zijn via de smartphone. Een iOS-versie mag als eerste verwacht worden, Android volgt later.

Dankzij een aantal oplettende gamers op het NeoGAF-forum weten we dat dezelfde Nintendo DS-remake van Final Fantasy IV spoedig zal verschijnen voor iOS, het spel zal vanaf 20 december aanwezig zijn in de App Store voor zowel de iPhone als de iPad.

Het spel zal ook voor Android verschijnen, maar voor deze versie moeten we nog even geduld hebben, de Android-variant staat op de planning voor een lancering ergens in 2013. De prijs van Final Fantasy IV voor de smartphone is tot op heden alleen officieel bekend gemaakt in de Japanse valuta Yen, wanneer we deze omrekenen komen we tot een stevige prijs van ongeveer 16,80 euro.

Om de lancering van Final Fantasy IV te vieren heeft Square inmiddels de prijzen van zijn andere Final Fantasy-games voor Apple’s iOS tijdelijk verlaagd.