Slides tonen nieuwe functies BlackBerry OS 10

Abonneer je gratis op Techzine!

Thorsten Heins, CEO van Research In Motion (RIM), liet eerder al doorschemeren dat BlackBerry Messenger bij de lancering van BlackBerry OS 10 een videochatfunctie zou krijgen. Dit wordt nu bevestigd, door iets wat lijkt op slides die gebruikt worden bij een presentatie.

De afbeeldingen komen oorspronkelijk van de forums van CrackBerry en verspreidden zich vervolgens heel snel over het internet. Echter worden de afbeeldingen door sommige websites alweer offline gehaald, dit zou erop kunnen wijzen dat de afbeeldingen echt zijn en dat RIM deze websites zou verzoeken het materiaal van hun website te halen.

Op de afbeeldingen zijn verschillende onthullingen waar te nemen. Zo is er niet alleen de genoemde videochatfunctie te zien, maar ook de mogelijkheid tot schermdeling met een andere smartphones. Het videochatten wordt waarschijnlijk gratis aangeboden via data- en WiFi-verbindingen. Een andere afbeelding suggereert dat er een nieuwe taakmanager is, met de naam BlackBerry Remember, deze kan gesynchroniseerd worden met Outlook en zal waarschijnlijk ook geïntegreerd worden met Evernote.

RIM heeft inmiddels gereageerd op het gelekte materiaal en geeft in de verklaring het volgende aan: "We begrijpen dat er veel opwinding is over BlackBerry OS 10. We lanceren het platform op 30 januari en doen tot dan geen uitspraken over speculaties".

De slides zijn hieronder in de galerij te bekijken.