Snapchat is een applicatie waarmee foto’s en video’s verzonden kunnen worden. Op zichzelf is dit niet heel erg interessant, ware het niet dat de foto’s en video’s binnen een aantal seconden weer verwijderd worden. Dit is voor sommige gebruikers van de app genoeg reden om bijvoorbeeld intiem beeldmateriaal te versturen via de app. Bij iOS doet zich momenteel echter een bug voor, waardoor een video nadat deze verwijderd zou moeten worden, nog steeds toegankelijk is.

Wanneer er via de desktop met een verkenner bestanden worden opgehaald van een iOS-apparaat, zitten daar nog steeds de zogenaamd verwijderde videobestanden van Snapchat tussen. Uiteraard is dit een kwalijke zaak, wanneer je er juist op vertrouwt dat de bestanden die via Snapchat verzonden worden, maar eenmalig te zien zijn. Ook het uitdagende karakter van Snapchat spreekt niet in het voordeel van de software.

Evan Spiegel, oprichter van Snapchat, geeft in een verklaring aan: "er zullen altijd manieren zijn om de bestanden toch vast te leggen, maar dit bederft het plezier!"

Hoewel Spiegel hier een punt heeft door min of meer aan te geven dat het bijna naïef is om te denken dat video’s en foto’s altijd eenmalig te zien zijn, is dit geen oplossing voor mogelijk gedupeerden. Overigens bestaat het probleem bij foto’s niet, waardoor het lijkt op een programmeerfout.