Neonode demonstreert infrarood-techniek

Abonneer je gratis op Techzine!

Neonode heeft zichzelf bij elkaar moeten rapen, nadat het in 2008 een faillissement moest aanvragen. Na de heropstanding van het bedrijf, richtte men zich volledig op infrarood interface-technologie. Tijdens de CES-beurs is Neonode ook van de partij en laat het bedrijf zien hoe ver de hardware inmiddels gevorderd is.

Neonode geeft in Las Vegas een presentatie van een soort touchpanel, echter neemt dit paneel niet de vingers waar wanneer deze contact maken met het oppervlak, maar wordt de vinger vanaf de vier zijkanten met behulp van infrarood getraceerd. Een aanwezige die deze technologie mocht testen, was gematigd positief. Hij gaf aan dat soms de mouw van zijn trui ook getraceerd werd, waardoor er soms verkeerde signalen binnenkwamen.

Daarnaast liet Neonode ook een concept zien waar de technologie werd toegepast in een auto. Vertegenwoordigers van Neonode wezen erop dat de technologie nooit alle knoppen en toebehoren zal kunnen vervangen in een auto, omdat het anders een wirwar aan gebaren wordt. Toch geeft Neonode aan dat er op dit moment wel fabrikanten zijn die wel heil zien in de technologie.

Als laatste liet Neonode een infraroodsensor zien die geplaatst zou kunnen worden in de rand van een smartphone en naar de buitenkant schijnt. Op deze manier krijgt een smartphonegebruiker een grotere interface. Tijdens de demo speelde de sensor verschillende geluidssignalen af wanneer een vinger op een andere positie werd waargenomen.