‘Controller PlayStation 4 heeft LCD-scherm’

Abonneer je gratis op Techzine!

Weer een nieuw gerucht over de PlayStation 4, ditmaal betreft het niet zozeer de hardware-kant van de console zelf, maar juist van de besturing van de console. Na zestien jaar zou Sony de DualShock-controller aan de kant zetten voor een nieuw ontwerp.

Volgens bronnen bij Computer and Video Games zal de traditionele DualShock-controller van de PlayStation worden vervangen met een nieuwe controller die onder andere een LCD-scherm en een biometrische sensor zal bevatten. De biometrische sensor zal in het gedeelte waar de handpalmen op rusten worden ingebouwd.

De toevoeging van een LCD-scherm zou op de huidige markt niets nieuws meer zijn met de introductie van de nieuwe Wii U-controllers, maar een ingebouwde biometrische sensor is iets nieuws voor de consolemarkt. Waar deze sensor voor zal dienen bij het spelen van spellen is nog onduidelijk.

De oude PlayStation DualShock-controllers zouden overigens mogelijkerwijs nog wel kunnen werken op de PlayStation 4, ze zouden in dat geval dienst doen als secundaire controller. Dit is vergelijkbaar met de Wii Motes in combinatie met de nieuwe Wii U.