min

Tags in dit artikel

, , ,

Autofabrikant Honda meldde vandaag dat het de spraakherkenning van Apple’s Siri zal integreren in sommige verwachtte Honda- en Acura-modellen. Met de Eyes Free-functie kunnen bestuurders met hun smartphone communiceren tijdens het rijden. Op de lijst staan drie modellen die verwacht worden in 2013, de Honda Accord, en de Acura RDX en ILX.

Het gaat specifiek om de Eyes Free-functie van Apple’s digitale persoonlijke assistent. Met Eyes Free kunnen gebruikers de iPhone besturen, zonder afhankelijk te zijn van visuele feedback en zonder interactie met het scherm. De functie werkt via Bluetooth en zoekt verbinding via Honda’s HandsFreeLink, net als met andere mobiele telefoons.

De Eyes Free-functie kan contacten bellen, tekstberichten samenstellen en teruglezen en muziek selecteren en afspelen. Ook Google Maps, kalenderinformatie en notificaties zijn bereikbaar met de functie.

Honda is niet de eerste fabrikant die de Apple-software gaat toepassen. Afgelopen november maakte Chevrolet plannen bekend om de feature in de Spark en Sonic modellen toe te passen.

Siri is beschikbaar op vrijwel alle mobiele producten van Apple, op een aantal iPods en de Mac-computers na. De Eyes Free functie heeft toegang tot het internet nodig om de gesproken woorden door de online database te halen, wat de functie bruikbaarder maakt op de iPhones en iPads.