BlueStacks lanceert Android-player voor Windows 8

Abonneer je gratis op Techzine!

BlueStacks heeft vandaag de App Player-software gelanceerd waarmee Android-applicaties op bijvoorbeeld de nieuwe Surface Pro en andere Windows 8 PC’s gedraad kunnen worden. Een deal met verschillende grote fabrikanten maakt dat de software standaard geïnstalleerd zal worden op meer dan 100 miljoen PC’s in de loop van 2013.

Dankzij een breed scala aan partners zoals AMD, Asus, MSI en Lenovo gaat de applicatiespeler zich verspreiden. BlueStacks voert ook nog gesprekken met Dell en HP,
De 35.000 Windows Store-applicaties staan in schril contrast met de 750.000 Android-applicaties waarmee BlueStacks overweg kan.

BlueStacks bevat ook een volledige fullscreen-optie, ook is er een Charms-menu met verschillende snel te bereiken functies voor de Android-emulator. De software is in ieder geval populair genoeg, met meer dan 5 miljoen downloads voor PC en Mac, als we Bluestack mogen geloven. De samenwerkende fabrikanten laten geen cijfers los, maar spreken van een "gezonde adoptie" van de software.

Met een campagne via onder andere GetYourAppsBack.com werkt BlueStack aan promotie en kunnen gebruikers de software downloaden, samen met Android-apps.