De nieuwste update voor Apple’s iOS 6.1 staat online. In versie 6.1.2 tackelt Apple de Exchange-bug, die de iPhone batterij snel leeg trekt door overcommunicatie met de Exchange server. De bug in het vergrendelscherm blijft met deze update echter voortbestaan.

iOS 6.1.2 is het meest recente lapwerk voor Apple’s iOS 6.1. Deze laatste update repareert een bug in Exchange-kalenders, die aan het licht kwam toen gebruikers opmerkten dat de levensduur van hun batterij flink terugliep. Tegelijkertijd tastte de bug de netwerkcapaciteit aan, door intensieve communicatie met de Exchange-server.

Vooralsnog onopgelost is het ontgrendelingsgat in iOS 6.1. De update laat dat probleem nog links liggen, wat kwaadwillenden in staat stelt de vergrendeling van apparaten te omzeilen met een serie eenvoudige handelingen. Wanneer Apple van plan is dat probleem aan te pakken moet nog boven water komen, maar de organisatie zegt op de hoogte te zijn en werkt aan een oplossing.

Je kunt de update te pakken krijgen via de Instellingen app, (Algemeen > Software Update), of door verbinding te maken met iTunes op je computer. iOS 6.1.2 is beschikbaar voor alle recente iOS-apparaten.