Photoshop Touch voor Android en iPhone uitgebracht

Abonneer je gratis op Techzine!

Adobe komt met een tweede Photoshop-applicatie voor iOS en Android. Photoshop Touch biedt de kerntaken van de PC-versie nu ook in een smartphone-jasje en is vrijwel identiek aan de tablet-variant die vorig jaar al op de markt verscheen. De applicatie werkt vanaf Android 4.0 Ice Cream Sandwich en de iPhone 4S.

Grafische talenten kunnen binnenkort gewoon op straat gaan vormgeven, met de nog mobielere Photoshop-applicatie. "We wilden de app toegankelijker maken in situaties waarin je geen tablet bij de hand hebt," licht Adobe’s productmanager Stephen Nielson toe.

De app is niet alleen voor de volleerde grafische artiesten weggelegd. Iedereen die meer wil dan een snelle filter toepassen zou wat hebben aan de software, maar leren en ontdekken hoort daar wel bij volgens Nielson. Photoshop Touch neemt daarmee afstand van snelle foto-apps als Instagram.

De verbinding met de cloud is de meest opmerkelijke eigenschap van de applicatie. Gebruikers spelen met beelden op de PC, bewerken het project op de tablet en voegen een finishing touch toe op de smartphone, om het resultaat vervolgens te delen met de wereld. De 2GB opslagruimte in de cloud integreert de verschillende platformen gratis, maar voor de data-intensieve creatieveling is het mogelijk om de opslagruimte verder uit te breiden.

De essentie van de app lijkt in ieder geval ook op de smartphone aanwezig te zijn. Gebruikers kunnen foto’s tot 12MB direct uit de cloud of een galerij importeren en op maat maken met lagen, slime selectietools, bewerkingen en filters.

Photoshop Touch voor de smartphone is vanaf heden te verkrijgen zijn voor 4,49 euro in de applicatiewinkels.