1 min

Smartphoneproducent ZTE brengt zichzelf in verlegenheid, het Chinese bedrijf moet namelijk toegeven dat de gister gepresenteerde Grand Memo 5.7 toch niet de Snapdragon 800-chipset bevat. De Grand Memo 5.7 draait op de minder vooruitstrevende Snapdragon 600-chipset welke al in verschillende producten terug te vinden is.

Op het Mobile World Congress (MWC) introduceerde ZTE gisteren met volle trots het nieuwe vlaggenschip van het bedrijf aan, de ZTE Grand Memo 5.7. Het grote speerpunt van het model was dat deze het debuut van de Snapdragon 800 zou faciliteren. De Snapdragon 800-chipset biedt naar verluidt verbazingwekkende prestaties.

Het zijn echter prestaties waar we voorlopig nog even op moeten wachten, nu ZTE en chipmaker Qualcomm hebben bevestigd dat de Grand Memo 5.7 geen kracht put uit de Snapdragon 800, maar uit voorganger Snapdragon 600. Een pijnlijke vergissing voor de Chinese fabrikant, maar niet de enige misser die de persconferentie voortbrengt.

Het model dat ZTE op het MWC liet zien liep op de Snapdragon S4 Pro APQ8064, niet de uiteindelijke Snapdragon 600. Daarbovenop werkte het showmodel op 1GB RAM, niet de geadverteerde 2GB. Er zijn dan ook grote onduidelijkheden over wat men uiteindelijk kan verwachten van de Grand Memo 5.7.

Onrustige wateren voor het nieuwe vlaggenschip van ZTE, serieuze verwarring die een anderszins prima model overspoelen met negatieve publiciteit. Wat er echt in de Grand Memo huist komt waarschijnlijk pas aan het licht na een avontuur met een loep en schroevendraaier, een vooruitblik wat consumenten niet direct tot de aanschaf uitnodigt.