‘Windows 9 beschikbaar in november 2014’

Abonneer je gratis op Techzine!

Volgens Win8China werkt Microsoft aan een debuut van Windows 9 in november 2014. De bron publiceerde vaker lekken over Windows die achteraf bleken te kloppen.

Win8China spreekt van een debuut in november volgend jaar, met de beta beschikbaar in januari 2014. Een lancering in november zou aansluiten op de jaarlijkse update-cyclus die Microsoft volgens geruchten zou gaan hanteren. Windows Blue is in dat geval een Windows 8-update die later dit jaar zijn introductie maakt. November is ook een begrijpelijke keuze, met de kerstperiode in het vooruitzicht.

Wat Windows 9 inhoudelijk gaat voorstellen is in dit stadium lastig te voorspellen. Win8China denkt wel al een indruk te hebben en voorziet verbeterde ondersteuning van touchscreens, een verstandige stap in het tablettijdperk.

Windows 9 voor de smartphone is volgens de bron ook in de maak, wat waarschijnlijk wijst naar Windows Phone 9. Naar verwachting lanceert Microsoft de nieuwe versie tegelijkertijd met andere Windows 9-platforms, in lijn met de vorige update.