Microsoft kondigt Windows Blue en BUILD-beurs aan

Abonneer je gratis op Techzine!

Hoewel het bestaan van Windows Blue al moeilijk te ontkennen was, heeft Microsoft het nieuwe besturingssysteem nu ook zelf bevestigd. Daarnaast is er ook een nieuwe BUILD-beurs aangekondigd, deze beurs is speciaal bedoeld voor ontwikkelaars.

Afgelopen weekend lekte een vroege versie van Windows Blue uit, waarmee het bestaan ervan al moeilijk ontkend kon worden. Dat doet Microsoft nu ook niet langer, doordat vertegenwoordigers van het bedrijf nu ook zelf praten over Blue. Het staat overigens ook vrijwel vast dat Blue niet alleen een update is voor Windows, maar ook voor andere producten van de softwaregigant, zoals Windows Phone.

Microsoft heeft bevestigd dat de BUILD-beurs terug zal keren. De conferentie vindt plaats op 26 tot 28 juni in San Francisco. Het betreden van die beurs is overigens een duur grapje, de eerste 500 mensen betalen 1.595 dollar, daarna kost het zelfs 2.095 dollar. Naar verwachting zal Microsoft tijdens deze beurs een eerste publieke previewversie van Blue-producten tonen en wellicht ook vrijgeven.