‘Google Glass wordt in VS geproduceerd’

Abonneer je gratis op Techzine!

Volgens The Financial Times is Google van plan om Google Glass in de Verenigde Staten te fabriceren. Wel zou de zoekgigant gebruik maken van een Chinees bedrijf voor de productie, het alom bekende Foxconn moet Glass produceren in een fabriek in Californië.

Google Glass zou hiermee het tweede product worden dat Google in de Verenigde Staten laat maken, eerder maakte het bedrijf al bekend dat de Nexus Q-mediastreamer aldaar geproduceerd werd. In eerste instantie worden er in een paar weken tijd slechts enkele duizenden exemplaren geproduceerd, wat de fabriek in Santa Clara, Californië zou moeten kunnen halen. Of Glass ook in grote getale in de VS wordt geproduceerd is niet duidelijk.

Google’s keuze om sommige producten in de Verenigde Staten lijkt door twee verschillende aspecten tot stand te komen. Ten eerste wil Google de Amerikaanse economie een duwtje in de rug geven door bepaalde producten in de VS te laten maken. Ten tweede heeft het bedrijf meer inzicht in de productie van Google Glass, waardoor het makkelijker is om de kosten van het proces omlaag te brengen, indien nodig.