Samsung Galaxy Win officieel aangekondigd

Abonneer je gratis op Techzine!

Vandaag maakt de wereld kennis met Samsung’s Galaxy Win, een mid-range model dat gelijkenissen heeft met de Galaxy S 4. De Galaxy Win zal eerst in Azië op de markt komen en vindt daarna misschien de weg naar Europa.

Samsung heeft de Galaxy Win GT-I8552 uitgerust met een 1,2GHz quad-core processor, onder een 480x800p 4,7 inch WVGA TFT display, met Android 4.1 Jelly Bean achter de knoppen. Een 5 megapixel camera achter en 0,3 megapixel camera voorop brengen de buurt in beeld, zolang als de 2.000 mAh accu het volhoudt.

De weinig vernieuwende handheld heeft een softwareset die eerdere modellen al presenteerden, zoals de Nature UI-skin met turn to mute Motion UX en de op beweging reagerende Smart Alert. De behuizing is vrij klassiek en mooi afgewerkt in de kleuren grijs en wit.

Overige specificaties propageren de dualsim-ondersteuning, 8GB intern geheugen en ruimte voor een micro SD-kaart. VGA videochat is een optie en het model ondersteunt WiFi, Bluetooth 3.0 en DLNA. Of de Galaxy Win ook in Nederland verkrijgbaar zal worden is op het moment van schrijven nog onbekend.