2min

Een anonieme bron had aan Tweakers laten weten dat T-Mobile binnenkort nieuwe abonnementen zal presenteren waarbij de belminuten en de internetbundels los van elkaar kunnen worden afgenomen. Inmiddels heeft T-Mobile bevestigd dat het inderdaad met nieuwe abonnementen gaat komen.

In de huidige situatie is het zo dat als je veel internet op je mobiel en een grote internetbundel nodig hebt, je automatisch ook een hele lading belminuten moet afnemen, ook al bel je bij wijze van nooit. Daar komt nu een einde aan, T-Mobile gaat dit nu loskoppelen net zoals enkele andere operators.

Bij de nieuwe abonnementen heb je altijd een basisabonnement waarbij onbeperkt internet op een zeer lage snelheid van 64Kbps is inbegrepen. Die basis kan je vervolgens zelf uitbreiden naar verlang je bel en internetgedrag. Zo kan je bundels afnemen van 250 of 500MB met een snelheid van 3,6 Mbps of van 1, 2 of 5 GB met een snelheid van 14,4 Mbps. Waarschijnlijk blijft T-Mobile het onbeperkt internet hanteren, waarbij als je complete internetbundel er doorheen is je wel kan blijven internetten maar de snelheid wordt teruggeschroefd naar 64 Kbps.

Uiteraard zijn er wel nog steeds mensen die veel bellen en belminuten willen afnemen, dit zou overigens niet verplicht zijn. Belbundels komen er in bundels van 90, 150, 200 of 300 minuten of onbeperkt bellen. Bellen betaal je altijd per seconde maar de eerste minuut moet je altijd afrekenen.

Tot slot zou T-Mobile ook nog enkele speciale abonnementen introduceren, voor muziek, de iPhone of internationaal. Waarschijnlijk zal muziek gecombineerd zijn met de Deezer-muziekdienst van T-Mobile en intternationaal zou het voorbeeld van Vodafone kunnen zijn. Vodafone biedt sinds kort abonnementen aan waarmee je bundels in alle passport-landen geldig, T-Mobile is ook in meerdere landen actief en zou een soortgelijk iets kunnen bieden. Voor T-Mobile en Vodafone is dat echt iets waarmee ze zich kunnen onderscheiden van KPN, dat bedrijf is alleen nog actief in Nederland, België en Duitsland.

De exacte details en prijzen worden door T-Mobile op 1 mei bekendgemaakt.