1 min

Vandaag heeft een belangrijke bijeenkomst van topmensen van Samsung plaatsgevonden. De topmensen kwamen samen op het hoofdkantoor in Seoul in Zuid-Korea om te bespreken welke kant het bedrijf op moet gaan met het ontwerp van zijn producten.

Samsung’s topmensen kwamen samen om de derde versie van Samsung’s designtaal voor Android-toestellen te bespreken. Alle apparaten vanaf de Galaxy S vallen onder Design 1.0, vanaf de Galaxy S III spreekt men van Design 2.0 en in de toekomst moet Design 3.0 in omloop komen.

Samsung heeft vooralsnog altijd plastic gebruikt voor smartphones en tablets, maar mogelijk gaat het Koreaanse bedrijf daar van afwijken. De laatste tijd krijgt Samsung meer commentaar vanwege het gebruik van plastic waardoor de smartphones kwetsbaar zijn en goedkoop aanvoelen. Samsung’s concurrentie maakt vrijwel unaniem gebruik van metaal en glas.

Tijdens de bijeenkomst werden ideeën vanuit de industrie uitgewisseld om mogelijk op te nemen in Design 3.0. Centraal staat de eis dat Samsung-producten makkelijk te onderscheiden moeten zijn. De eerste toestellen die ontworpen zijn aan de hand van de nieuwe designtaal kunnen vanaf 2014 verwacht worden, waarschijnlijk zal de introductie voor de rekening van de opvolger van de Galaxy S4 worden genomen.