Guerrilla licht download & speel-functie PS4 toe

Abonneer je gratis op Techzine!

Sony heeft tijdens de presentatie van de PlayStation 4 al wel verteld over de mogelijkheid om een spel te spelen terwijl het wordt gedownload, maar veel bleef toch nog onduidelijk. Het Nederlandse Guerilla Games heeft hierover meer duidelijkheid geschept.

Michiel van der Leeuw gaf tegenover Official PlayStation Magazine aan hoe de functie in zijn werk treedt. Na het aanschaffen van een game gaat de PlayStation aan de slag met het downloaden van het eerste gedeelte van het spel, namelijk het menu en het eerste level. Vervolgens wordt de rest van het spel in hapklare brokken gedownload, level per level.

De speler kan zodoende alvast met het begin van het spel aan de slag gaan en ondertussen zorgt de console ervoor dat de rest van het spel wordt binnengehengeld. Daarbij kunnen we ons echter wel afvragen of mensen met een trage verbinding en vlugge vingers niet toch tegen een barrière aan zullen lopen tijdens het spelen.

Bovendien werkt dit proces alleen bij lineaire games. Online games als Battlefield en sandbox-games zoals GTA zullen een andere aanpak vereisen. Hoe Sony dat wil en kan aanpakken is onduidelijk.